آغاز شمارش معکوس برای پایان نتانیاهو-راهبرد معاصر
ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم؛ فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند جلالی: موافقتنامه جامع ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به مسکو امضا می‌شود واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمد عراقچی: مشورت‌های امروز در مصر بسیار سازنده بود

آغاز شمارش معکوس برای پایان نتانیاهو

روزنامه هاآرتص با انتشار مقاله ای نوشت: شمارش معکوس برای پایان عصر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل آغاز شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 09
کد خبر: ۱۳۰۶۷

به گزارش راهبرد معاصر ، در این مقاله که به قلم «یوسی فیرتر» نوشته شده، آمده است: نتانیاهو قرار بود دوشنبه آینده پنجمین کابینه خود را معرفی کند و قرار بود همزمان با کابینه پنجم نتانیاهو، قانون حقوق شخصی نیز با دو هدف نجات وی از محاکمه و وارد کردن ضربه‌ای به دستگاه قضائی تصویب شود.

 

فیرتر افزوده است: ولی وی چهارشنبه گذشته دریافت که انتخابات ۱۷ سپتامبر و تشکیل کابینه در ماه نوامبر دیگر نمی‌تواند برای او مصونیت ایجاد کند و کنست را بر دادگاه عالی مسلط کند زیرا دادخواست موجود او را به گذشته خواهد سپرد.

 

به نوشته وی، نتانیاهو ۹ اوریل با غرور ناشی از پیروزی در انتخابات وارد کنست شد ولی روز گذشته با خواری و ذلت پا در کنست گذاشت.

این تحلیلگر صهیونیست نوشت: نتانیاهو سومین نامزد نخست وزیری است که نمی‌تواند تشکیل کابینه دهد و پیش از وی نیز شیمون پرز در سال ۱۹۹۰ و تزیپی لیونی در سال ۲۰۰۸ چنین ناکامی را تجربه کرده بودند.

 

درادامه این مقاله آمده است: وی آین آمادگی را داشت که همه چیز را قربانی کند و تنها دلیل جلو انداختن انتخابات نیز باقی ماندن درراس حکومت بود و نجات از اتهام‌ها بود.

 

اکثریت نمایندگان کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی به دنبال پایان مهلت قانونی نتانیاهو برای تشکیل کابینه جدید، بامداد روز پنج شنبه نهم خرداد رأی به انحلال پارلمان و برگزاری دوباره انتخابات سراسری در هفتم ماه سپتامبر (۲۶ شهریورماه) دادند.

 

حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در انتخابات بیستم فروردین گذشته موفق شد ۳۵ کرسی کنست را از آن خود کند ولی ائتلاف رقیب با نام «آبی- سفید» نیز تعدادی نزدیک به این رقم را از کرسی‌های پارلمان کسب کرد.

 

با این حال، ۶۶ نماینده از مجموع ۱۲۰ نماینده پارلمان جدید رژیم صهیونیستی ترجیح دادند نتانیاهو را برای تشکیل کابینه جدید معرفی کنند. نتانیاهو برای تشکیل کابینه ائتلافی خود کافی بود که نظر مساعد حزب دست راستی «اسرائیل خانه ما» را که دارای پنج کرسی پارلمان است، جلب می‌کرد.

 

برای تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی، مجموعاً ۴۲ روز به نتانیاهو فرصت داده شد که هیأت دولت را تشکیل دهد که گام نخست و فرصت ۲۸ روزه برای مذاکره با احزاب و تشکیل کابینه، ناکام ماند و همین امر موجب تمدید ۱۴ روز دیگر شد.

 

نتانیاهو «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ مستعفی دولت سابقش را که پنج کرسی در انتخابات ۲۰ فروردین به دست آورد، متهم کرد که تلاش می‌کند، کابینه ائتلافی تشکیل نشود.

 

نتانیاهو برای تشکیل کابینه باید ۶۵ کرسی را با خود همراه می‌کرد؛ امری که نخست وزیررژیم صهیونیستی از فروردین ماه گذشته در آن ناکام ماند

پس از ناکامی بنیامین نتانیاهو در تشکیل کابینه جدید، نمایندگان کنست ۶ خردادماه با ۶۵ رأی موافق در مقابل ۴۳ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع به انحلال پارلمان رأی دادند.

 

براساس رأی کنست رژیم صهیونیستی قرار است که انتخابات پارلمانی دیگری روز ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریورماه) برگزار شود.

خبر فساد نتانیاهو در ماه‌های اخیر در صدر رسانه‌ها قرار گرفته است. پرونده‌هایی که در رسانه‌ها به «پرونده ۱۰۰۰»، «۲۰۰۰»، «۳۰۰۰» و «۴۰۰۰» معروف شده است.

 

نخست وزیر رژیم صهیونیستی دستکم ۱۲ بار به بازجویان پلیس پاسخ داده که علاوه بر پرونده‌های مذکور، پرونده فساد مالی همسرش نیز در میان آنهاست.

 

نتانیاهو در پرونده موسوم به ۱۰۰۰، متهم است که حدود ۳۰۰ هزار دلار رشوه به عنوان هدیه از سرمایه داران یهودی دریافت کرده است.

 

در پرونده ۲۰۰۰ نیز نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل، متهم به زد و بند با «ارنون موزس» صاحب امتیاز روزنامه معروف «یدیعوت آحارونوت» بوده تا پوششی مثبت از او و فعالیت‌هایش در این روزنامه داده شود و روزنامه خصوصی «اسرائیل هیوم» (اسرائیل امروز) یعنی رقیب یدیعوت آحارونوت از سوی دولت زیر فشار قرار گیرد.

 

پر سر و صداترین پرونده نتانیاهو اما به پرونده ۳۰۰۰ برمی گردد که مربوط به خرید سه زیر دریایی از آلمان است و در سال ۱۳۹۵ جنجال زیادی به راه انداخت و برخی نمایندگان کنست (پارلمان) و سیاستمداران اسرائیلی، نتانیاهو را زیر تیغ انتقادات شدید قرار دادند.

پرونده موسوم به ۴۰۰۰ نیز به مسأله زد و بند نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مالک شرکت بزک که خود صاحب امتیاز پایگاه خبری «واللا» است، باز می‌گردد که بر اساس گزارش دادستانی رژیم صهیونیستی، وی در این پرونده متهم به فساد گسترده است.

 

نتانیاهو در این پرونده متهم است که میلیون‌ها دلار تسهیلات مالی در اختیار «شاؤول الویچ» مالک این شرکت قرار داده است تا پایگاه خبری واللا رسانه زیر نظر این شرکت از نخست وزیر و خانواده اش حمایت رسانه‌ای کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار